Skip to Content

Op een koude winterdag maakte ik een wandeling door Brussel. Mijn oog viel op een jongen met een grote gele surfplank. Rare verschijning zo in de winter. Ik besloot hem te volgen, hij zou me zeker naar de zonnigste plekjes brengen. Op een gegeven moment raakte ik hem kwijt. Diverse andere routeplanners bepaalden daarna het traject van mijn wandeling: de zon aan de overkant van de straat, een meisje met cello, drie langzame Japanse dames, de zoektocht naar een café dat open is op zaterdagmiddag.stadssurfen meegaan met de flow en zien waar je aanspoelt

Het leuke aan Brussel is dat je altijd gekke of bijzondere details tegenkomt. Bizarre winkeltjes of mensen. Zoals de artisanale papierdrukker die zijn informatie in het Engels, Frans en Japans aanbiedt, maar niet in het Nederlands. Een eetcafé 'Ballekes' genaamd waar ze 'Famous Belgian meatballs' aanbieden. Ik wist niet dat België bekend stond om gehaktballen, maar als je iets maar overtuigend genoeg brengt, gelooft iedereen het. Verder zag ik een 'Alimentation générale' gespecialiseerd in 'Turks-Griekse-Franse-Chinese-Japanse-Spaanse voedingsmiddelen', aldus het uithangbord. Dat vond ik zo grappig, die combinatie van zulke uiteenlopende landen. Maar ik geloof dat ik toch meer van de Turks-Griekse-Zweedse-Deense-Portugese-Vlaamse keuken ben. Mijn wandeling eindigde met een warme chocomelk bij café St Pierre. Daar maakte ik deze nieuwe poster. Ik kan het iedereen aanraden, een middagje stadssurfen.

Loesje België

  We zitten ook op Facebook

Loesje is een internationale vereniging, die posters verzint, maakt en verspreidt. Posters met een onverwachte kijk op de werkelijkheid, dingen om over na te denken, en humor als inspiratiebron. Het doel is om progressieve gedachten in de samenleving te stimuleren.

Een affiche kan een stimulans zijn om zelf teksten te creëren of zijn eigen mening op een zekere manier te uiten. Men brengt mensen op een idee, sommige van deze ideëen veroorzaken nieuwe ideëen, en deze ideëenuitwisseling is een bron van inspiratie voor nieuwe posters.

Schrijf je in op de mailinglijst:

Loesje is al vele jaren bekend in Neder- en buitenland. De Russen, Portugezen, Amerikanen,.. zijn al geruime tijd verenigd in hun vruchteloze pogingen de naam "Loesje" correct uit te spreken ("it's pronounced Loo-shuh"). Ook in België is ze nu zeer actief.

Wil je eens meedoen, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met ons.

We geven ook workshops voor derden. Het resultaat van zo'n workshop is een serie Loesje-posters, waarvan de teksten door de deelnemers zelf geschreven zijn en de onderwerpen door hen zelf aangedragen zijn.group | by Dr. Radut